GOED VOORBEREID IN 3 STAPPEN

Het werkt hetzelfde als met een voetbalwedstrijd: een goede warming-up zorgt voor warme spieren en minder blessures. Ik begeleid u door een reeks van 3 stappen waardoor u precies weet wat u te wachten staat als de foto's gemaakt gaan worden.

 

Klaar met het rekken van de spieren? Dan gaan we nu beginnen met stap 1.

Stap 1 DE KIT

Om alles soepel te laten verlopen moet de pupil op het afgesproken tijdsstip voetbalklaar zijn. Dit betekent dat hij de hele kit inclusief clubtenue, korte clubbroek, clubkousen, voetbalschoenen en niet te vergeten de scheenbeschermers aan heeft. Een echt voetbalportret kan niet zonder een goede voetbaluitrusting.

1.1. Clubshirt aan

1.2. Korteclubbroek aan

1.3. Clubkousen aan

1.4. Scheenbeschermers aan

1.5. Voetbalschoenen aan

1.6. Geen handschoenen, of mutsje op, ook geen pet.

1.7. Geen aanvoerdersband om, ook bij een vaste aanvoerder

1.8. Trainers waar mogelijk in een club-trainingspak of clubjas.

Stap 2 MATERIAAL

Om een teamfoto te maken moet er een bank klaarstaan om de spelers voor de helft op te kunnen neerzetten. Mocht dat materiaal er niet zijn, zal het een foto worden waar de helft van de spelersgroep op de grond zal moeten hurken.

Zorg ook dat er een (trainings)veld beschikbaar is op het moment dat de fotoshoot gepland staat. Dit is een vereiste voor het maken van de loopfoto's.

2.1. Zorg voor een bankje (waar de spelers op kunnen gaan zitten bij de teamfoto).

2.2. Reserveer een veld waar de loopfoto's gemaakt kunnen worden.

Stap 3 STOP DE PERS!

Denk bij het maken van de foto's aan het feit dat ik, als fotograaf, de meeste prioriteit heb bij het maken van goede foto's. Ik geef iedereen die een foto wil maken een kans, alleen ik ben de eerste die de foto gaat maken. Afgesproken ;)

Een ander leuk fenomeen is mij door de jaren heen ook bekend geworden: Achter de fotograaf gaan staan als de foto gemaakt wordt. Doe dat bij de teamfoto's niet! Op het moment dat ouders en andere familie achter mij gaan staan raken de spelers afgeleid en kijken ze niet in de lens. Wacht bij het maken van de teamfoto's  aan de zijkant en uit het zicht van de camera op mijn seintje. Dan mogen jullie je gang gaan!

3.1. Zorg ervoor dat de fotograaf eerst kan fotograferen

3.2. Teamfoto: niet achter de fotograaf gaan staan, de pupillen moeten allemaal tegelijkertijd in de lens kijken. Ik geef een seintje als jullie mogen aanvallen!

QUESTIONS AND ANSWERS

Q: Mijn zoon of dochter ziek is op de shoot-dag?

A: Ik kan helaas niet terugkomen voor 1 foto.

Q: Maar als ik echt heel graag een foto wil?

A: Vraag een ander team of ze gefotografeerd willen worden. Dan neem ik uw zoon of dochter graag mee in de serie van het andere team.

Q: Ik wil graag mijn zoon of dochter niet op het internet hebben. Hoe haal ik het er af?

A: De foto's zijn beschermt zodat alleen mensen met een account bij de foto's kunnen. Als u toch liever heeft dat de foto's worden verwijderd haal ik het er natuurlijk af. Bel even met 0642330698 of stuur een e-mail naar info@fototb.nl.

Q: Waarom moet ik betalen voor foto's in de shop? Het was toch gratis?

A: Niet helemaal. Ik heb inderdaad op eigen kosten de fotoshoot geschoten. De wederdienst zoals besproken op de homepagina, is dat de "NoCureNoPay" zorgt dat u geen risico loopt en u geen geld kwijt bent voor foto's die u niet wilt hebben.

Q: Waar kan ik contact opnemen voor mijn order? Er is iets mis gegaan!

A: Ik maak gebruik van afdrukcentrale Oypo. Via deze link komt u op de site van de leverancier. Daar helpen ze u graag. Geen oplossing? Bel mij dan direct op. Dan zorg ik dat er een oplossing komt. 06 42330698. Mailen kan ook; info@fototb.nl.

Q: HELP! Ik heb mijn gedownloade foto niet goed opgeslagen en kan er niet meer bij!

A: Geen paniek! Ik bewaar de beelden minimaal een half jaar. Stuur even een bericht naar info@fototb.nl met een screencapture van de foto. Dan stuur ik u het beeld zsm door.

 

HOME
DOWNLOAD